17 Haziran 2016 Cuma

Dinle,hisset,yaşa
















Bazen sadece dinlemek, hissetmek gerek. Aslında bir şeylerden hep bir anlam çıkarmaya çalışma durumu vardır ya , ''dur dur ben biliyorum bu şeye benziyor'' . Yakın zamanda duyduğum bir olayı anlatmak istiyorum.Ülkenin birinde, sanat galerisinde, adamın biri yere bir gözlük koymuş. Duvar kenarında duran bu gözlüğü orayı gezmeye gelen ''sanat severler'' görüp eser zannedip fotoğraflamaya başlamış. İlgimi çekmişti bu olay tabi ki. Bu olaya çevre etkisi de diyebiliriz.Etiketlenen şeylere etiketlendiğini bilmeden yapılan yorumlar asıllarından çok farklı oluyor. Misal, lise dönemimde edebiyat hocam tahtaya bir kaç cümle yazıp bunun hakkındaki eleştirilerimizi istemişti. Cümlelerden argoluk akıyordu, kelimelerin çoğuda bir hayli absürddü, Tabi ki yorumlar çok hayranvari değildi. Hocamızın bunun çok ünlü bir yazarın çok ünlü bir kitabından alıntı olduğunu söylemesiyle bakış açımız değişmişti.Artık bunun beğenilebilecek taraflarıyla, bize katacaklarını düşünerek dakikalar geçirmiştik. kısacası onun kabullenebileceğimiz taraflarını arar olmuştuk. Bakış açısı.. o görünmez gözlüklerimiz... hani arada tozlanan ,bizimde arada bir temizlemeyi hatırladığımız. Ne kadar temizlesekte hep orada olan...

2 yorum:

  1. Gözüm doldu namussuz!! Gurur duydum seninlen. Yazmış, çizmiş, karalamışsın.. Yazdıkların belki önemli belki değil. Yada ne bileyim alakalı veya alakasız. Hiç önemli değil senin elinden çıktığı belli olacak kadar güzel.. Bir kişinin düşüncelerini, anılarını ve hayallerini bu şekilde kendine özgü bir biçimde betimleyip anlatabiliyor olması ortalamanın epiiiiiiiyce bir üstünde özgür olan bir beynin habercisi. Bu çok gurur verici. Herşeyin daha farklı daha sana yakışır ve tabii ki daha güzel olması dileğiylen..✋�� çok öptüm. Yaz bol bol. Takipte olacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim! , yazılarımın benim elimden çıktığını ve hissettiklerimi yansıttığımı anlayan sayılı dostlarımdan birisin ve çok mutlu etti bu yazdıkların.... :)

      Sil